'Onlangs tot islam bekeerde Amerikaan onthoofdt collega'

Een 30-jarige man heeft een vrouwelijke collega onthoofd in een distributiecentrum van een voedselbedrijf in het Amerikaanse Moore in de staat Oklahoma. De FBI onderzoekt de zaak. Collega's van de man zeggen dat hij hen onlangs probeerde te bekeren tot de islam.

Volledig scherm
Nolen. © Politie

De vermoedelijke dader, Alton Nolen, werd eerder op de dag ontslagen bij Vaughns Foods. Volgens politiewoordvoerder Jeremy Lewis reed Nolen met zijn auto naar de voorkant van het gebouw, raakte een geparkeerde auto en liep vervolgens naar binnen. Daar viel hij de 54-jarige Colleen Hufford aan. Hij stak de vrouw meerdere keren, waarna hij onthoofdde.

Nolen viel na zijn gruwelijke daad een andere collega, de 43-jarige Traci Johnson, aan. Terwijl hij op Johnson instak, schoot bedrijfsleider Mark Vaughn de aanvaller neer. Zowel Nolen als het tweede slachtoffer zijn nog in leven en verblijven in een ziekenhuis. De toestand van de vrouw is stabiel, volgens FOX News. Nolen werd geopereerd aan meerdere shotwonden.

Ogenschijnlijk lijkt het erop dat Nolen zijn voormalige collega's willekeurig aanviel. Zijn motief is nog onduidelijk. De federale politie onderzoekt echter of er een verband is tussen Nolens daad en zijn recente bekering tot de islam. Hij zou tevens hebben geprobeerd collega's te bekeren.

Tijdens Nolens aanval waren er zo'n 300 medewerkers in het bedrijf aanwezig. Nolen zou zijn slachtoffers niet persoonlijk hebben gekend. 'Ze stonden gewoon in de weg', aldus Lewis.