AFP
Volledig scherm
© AFP

Onthullend transcript laatste minuten George Floyd: 'Stop met schreeuwen, dat kost zuurstof’

nieuw bewijsIn de laatste minuten van zijn leven kermde George Floyd meer dan twintig keer dat hij niet kon ademen. Dat blijkt uit een onthullend transcript dat vandaag door de advocaat van een van de vier agenten is vrijgegeven. Daarin wordt onder meer duidelijk dat Floyd ervan uitging dat hij de arrestatie niet zou overleven. ,,Dit kan ik niet geloven. Zeg tegen mijn kinderen dat ik van ze hou. Ik ben dood.”

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Agent in zaak-George Floyd betaalt 6 ton en komt vrij: ‘Hij deed er alles aan hem te redden’

  Agent in zaak-George Floyd betaalt 6 ton en komt vrij: ‘Hij deed er alles aan hem te redden’

  Eén van de vier ontslagen politieagenten die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van George Floyd, is gisteren vrijgelaten uit de gevangenis. Dat gebeurde nadat hij een borgsom van 750.000 dollar (ongeveer 660.000 euro) betaalde. De man blijft nog wel verdachte in het onderzoek.De dood van Floyd was door omstanders gefilmd en heeft wereldwijd geleid tot een storm van verontwaardiging en protesten tegen politiegeweld en racisme.