De Borgerhoutse Fatima Benmezian was waarschijnlijk één van de eersten die kon ontsnappen uit het Koerdische kamp Ain Issa, toen het Turkse offensief daar begon.
Volledig scherm
De Borgerhoutse Fatima Benmezian was waarschijnlijk één van de eersten die kon ontsnappen uit het Koerdische kamp Ain Issa, toen het Turkse offensief daar begon. © RV

Ontsnapte Belgische IS-vrouw opgepakt in Turkije: ‘zwaarbewaakte grens’ blijkt terroristen niet tegen te houden

Eén van de Belgische vrouwen die vorige maand uit een IS-gevangenenkamp in Syrië konden ontsnappen, is in Turkije opgepakt. Ze zou de grens zijn overgestoken met de hulp van smokkelaars. De grens die volgens de Belgische regering zó goed wordt bewaakt dat men echt niet voor de terugkeer van terroristen hoeft te vrezen.

  1. Franse minister: Er is een fatwa uitgesproken tegen onthoofde leraar
    video

    Franse minister: Er is een fatwa uitgespro­ken tegen onthoofde leraar

    Tegen de vermoorde Franse leraar Samuel Paty (47) is ‘duidelijk een fatwa uitgesproken’. Dat zei Gérald Darmanin, de Franse minister van Binnenlandse Zaken vandaag op de radio. Onder meer de vader van een schoolmeisje en een bekende islamitische militant worden verdacht. Het ministerie gaat onderzoeken of bepaalde groepen uit de Franse moslimgemeenschap moeten worden ontbonden na beschuldigingen van het bevorderen van geweld en haat.