Een politieagent loopt langs de Leuvensesteenweg, in de buurt van de ingang van dierentuin Planckendael in Mechelen. Het gebied is afgezet nadat een jonge leeuwin uit haar verblijf ontsnapte.
Volledig scherm
Een politieagent loopt langs de Leuvensesteenweg, in de buurt van de ingang van dierentuin Planckendael in Mechelen. Het gebied is afgezet nadat een jonge leeuwin uit haar verblijf ontsnapte. © BELGA

Ontsnapte leeuwin in Belgische dierentuin doodgeschoten

UpdateDe leeuwin die vanochtend in dierenpark Planckendael in het Vlaamse Mechelen uit haar verblijf ontsnapt was, is doodgeschoten omdat ze te dicht in de buurt kwam van bezoekers. Volgens de dierentuin gebeurde dit na twee mislukte verdovingspogingen.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 1. Explainer: Dit is waarom de Britse coronavariant alle alarmbellen af laat gaan
  Play

  Explainer: Dit is waarom de Britse coronavari­ant alle alarmbel­len af laat gaan

 2. Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet!'
  Play

  Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet!'