Volledig scherm
Een reddingswerker ruimt een dode tijger in Tbilisi. © reuters

Ontsnapte tijger doodt man in Tbilisi

In Tbilisi is woensdagochtend een man gedood door een tijger die eerder deze week uit de overstroomde dierentuin in de Georgische hoofdstad ontsnapte. Dat meldt een woordvoerder van het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© epa

Nino Giorgobiani verklaarde eerder nog dat het om een ander roofdier ging. ,,Een leeuw van de Tbilisi Zoo doodde een man in de buurt van het Heldenplein. Het leger is ingezet om het dier te vangen."

Volgens de Georgische politie was het een tijger die de man doodde en een ander slachtoffer verwonde. De politie heeft het dier afgemaakt.

Dinsdag melde de dierentuin nog dat alle vermiste tijgers en leeuwen gevangen of gedood waren. Alleen een luipaard zou nog zoek zijn.

Hevige regenbui
Een deel van Tbilisi kwam zondag onder water te staan door een onverwachte hevige regenbui. Daardoor trad de rivier Vere, die dwars door de stad loopt, buiten haar oevers. Zo'n dertig wilde dieren, waaronder tijgers, leeuwen beren en wolven, ontsnapten uit hun verblijven en liepen vervolgens vrij rond in Tbilisi.

Steeds hongeriger
De Nederlandse fotograaf Jeroen Swolfs keerde maandag terug uit de Georgische stad. Hij zei: ,,Ze hebben daar geen flauw idee waar al die dieren naartoe zijn."

Diezelfde dag vroeg de Tbilisi Zoo de autoriteiten 'de dieren alsjeblieft niet dood te schieten', tenzij een dier een mens aanvalt. Die kans werd steeds groter geacht, aangezien de ontsnapte dieren steeds hongeriger worden.

Dodental stijgt
De zoektocht naar overige dieren is nog altijd gaande. Veel dieren zijn intussen verdronken danwel doodgeschoten. Het aantal overleden mensen is inmiddels gestegen naar negentien.

Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© afp
Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© ap
Volledig scherm
© ap