Twee weken geleden was het een trein vol ruwe olie die in de staat North Dakota ontspoorde en vervolgens explodeerde.
Volledig scherm
Twee weken geleden was het een trein vol ruwe olie die in de staat North Dakota ontspoorde en vervolgens explodeerde. © reuters

Ontspoorde Canadese goederentrein vol ruwe olie in brand

Een goederentrein vol propaan en ruwe olie is gisteren vlakbij het Canadese dorpje Plaster Rock ontspoord en in brand gevlogen. Niemand raakte gewond, wel moesten de bewoners van 45 huizen worden geëvacueerd. De trein was van Toronto op weg naar Moncton toen het ongeluk gebeurde.

Het gaat wel vaker goed mis op het spoor in de Noord-Amerikaanse regio. Twee weken geleden was het een trein vol ruwe olie die in de staat North Dakota ontspoorde en vervolgens explodeerde. In juli vorig jaar vielen er 47 doden bij een grote treinramp in Quebec, toen een ontspoorde trein in het hart van Lac Megantic ontplofte.

 1. Een vriendelijke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd
  PREMIUM
  PROFIEL

  Een vriendelij­ke reus die op het verkeerde pad belandde: dit was George Floyd

  Er wordt steeds meer bekend over George Floyd (46), de Afro-Amerikaanse man die vorige week maandag om het leven kwam door politiegeweld in de Amerikaanse stad Minneapolis. Zijn leven kende pieken en dalen. Hoewel hij bekend stond als een veelbelovende sportman, belandde hij op het verkeerde pad en ging hij uiteindelijk de cel in voor een gewapende overval. De laatste jaren deed de ‘vriendelijke reus’ er alles aan om zijn leven weer op de rails te krijgen. Wie was George Floyd?
 2. Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Zwangere olifant bezwijkt aan ananas vol vuurwerk: ‘Ze had de schat van het bos moeten zijn’

  Dierenmishandeling in een Indiaas dorpje heeft een zwangere olifant vorige week het leven gekost. En dat van haar ongeboren jong. ,,Haar onderkaak was gebroken en ze kon niet meer eten’’, klinkt het. De arme dikhuid kreeg van boze dorpelingen in de regio Attappadi een ananas gevuld met vuurwerk aangeboden. Toen het dier erop kauwde, explodeerde de vrucht met daverende kracht. En met dodelijke afloop.