Volledig scherm
© Hampshire Police

Ontvoerd Brits jongetje teruggevonden in Spanje

Een 5-jarig jongetje met een hersentumor, dat donderdag werd ontvoerd uit een ziekenhuis in Engeland, is vandaag gevonden in Spanje. Het kankerpatiëntje was bij zijn familie. De ouders worden ondervraagd, meldt de BBC.

Ashya King heeft permanente medische zorg nodig, omdat hij onlangs is geopereerd. Hij werd donderdag zonder toestemming van het ziekenhuis in de Engelse plaats Southampton meegenomen. De politie in Spanje wilde niets kwijt over de conditie van het jongetje of waar de familie was aangetroffen.

Zijn ouders plaatsten gisteravond een filmpje op internet. Daarin legt de vader van het jongetje uit dat ze hem uit het ziekenhuis hebben gehaald, omdat hij in Groot-Brittannië niet de zorg krijgt die hij nodig heeft. Ook wil de vader het beeld van hen als kidnappers rechtzetten.

De ouders lagen onder vuur, omdat ze bijvoorbeeld niet de juiste medische apparatuur in huis zouden hebben om hun zoon te behandelen. In het filmpje laat de vader onder meer zien dat ze een infuuspomp hebben en dat de behandeling van zijn zoon doorgaat.