Volledig scherm
PREMIUM
© Eigen foto

Ooggetuige van Aviodrome-crash schoot direct te hulp: 'We blijven bidden'

Somerset Morkel (69) uit Zuid-Afrika zag het ongeval met het historische vliegtuig van Aviodrome met eigen ogen gebeuren. ,,Het toestel scheerde rokend over mijn bedrijf. Ik schat op een meter of tien. Daarna volgde een enorme dreun. Ik ben meteen te hulp geschoten.”

Morkel vertelt zijn relaas kalm. ,,Ik heb jaren in het Zuid-Afrikaanse leger gezeten en daar genoeg leed gezien. Ik schrik niet meer zo snel. God beschermt me”, zegt hij. Zijn bedrijf zit dicht naast het distributiecentrum van Moorddrift Dairy, waar het historische vliegtuig deels op terechtkwam. De Convair 340, die direct bij het opstijgen al in de problemen kwam door een rokende linkermotor, raakte eerst bijna zijn onderneming.

  1. Inheemse vrouwen spannen rechtszaak aan vanwege gedwongen sterilisatie in Canada

    Inheemse vrouwen spannen rechtszaak aan vanwege gedwongen sterilisa­tie in Canada

    In Canada worden inheemse vrouwen tot op de dag van vandaag gedwongen tot sterilisatie. Een zestigtal vrouwen uit de provincie Saskatchewan dagen de lokale gezondheidsautoriteiten voor de rechter omdat ze onder dwang onvruchtbaar gemaakt werden. Er zouden echter in het hele land dergelijke gevallen zijn. Amnesty International wil dat de Verenigde Naties druk zetten op Canada om een einde te maken aan de onethische praktijken.