Volledig scherm
Er werden wapens en IS-vlaggen gevonden in het appartement van Amedy Coulibaly © afp

'Ook Amedy Coulibaly stond op zwarte lijst VS'

Niet alleen de twee broers die de aanslag pleegden op Charlie Hebdo, maar ook de gijzelnemer die vier mensen vermoordde in een joodse supermarkt stond op een zwarte lijst in de Verenigde Staten. Dat schrijft Le Figaro vandaag op basis van CNN. Amedy Coulibaly zou volgens een Amerikaanse veiligheidsfunctionaris ,,een tijdje'' op die lijst met namen van terroristen hebben gestaan.

Coulibaly (32) was een handlanger van de broers Chérif en Saïd Kouachi. Hij schoot donderdag een agent dood in Montrouge en vrijdag gijzelde hij mensen in een joodse winkel in Parijs. Toen hij de winkel binnenging, schoot hij er vier dood.

Chérif en Saïd bleken na de aanslag ook in de terroristendatabase van de VS te zitten. Ze stonden al jaren op de zogeheten no-fly-lijst. Ze waren in de database opgenomen omdat ze bekend stonden als ,,verdachte internationale terroristen."

Lees alles over de aanslagen in Parijs en de klopjacht op de daders in ons dossier.

  1. Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentaliteit’ Macron
    Crisis Amazone

    Bolsonaro hekelt ‘koloniale mentali­teit’ Macron

    De spanningen tussen Brazilië en de internationale gemeenschap over de branden in de Amazone lopen verder op. De Braziliaanse president Jair Bolsonaro reageerde donderdagavond fel op zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron, die de situatie komend weekend op de G7-top in Biarritz aan de orde wil brengen. ,,Zaken over de Amazone bespreken zonder de landen uit de regio daarbij, roept een koloniale mentaliteit op die in de 21ste eeuw misplaatst is’’, aldus Bolsonaro.