John Chapple (rechts) heeft aan de koninklijke bijen verteld dat de Britse koningin Elizabeth II is overleden, en dat hun nieuwe baas koning Charles III is.
Volledig scherm
John Chapple (rechts) heeft aan de koninklijke bijen verteld dat de Britse koningin Elizabeth II is overleden, en dat hun nieuwe baas koning Charles III is. © John Chapple

Ook de koninklijke bijen weten dat Elizabeth is overleden: ‘De nieuwe baas zal goed voor jullie zijn’

De afgelopen dagen was te merken hoe het overlijden van een Britse monarch wordt omgeven door bijzondere rituelen, maar één traditie spant toch echt de kroon. De duizenden bijen die verblijven in de bijenkasten van de paleistuinen zijn namelijk ook geheel volgens protocol door de koninklijke imker geïnformeerd over het overlijden van hun koningin, en de troonsbestijging van de nieuwe koning, Charles III.

  1. Grootouders trekken in bij zusjes die ouders verloren bij ongeluk: ‘Je wil ze zien opgroeien op plek die ze kennen’
    PREMIUM

    Grootou­ders trekken in bij zusjes die ouders verloren bij ongeluk: ‘Je wil ze zien opgroeien op plek die ze kennen’

    De twee zusjes van 6 en 9 die een week geleden hun beide ouders Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37) verloren in het vreselijke ongeval in het Vlaamse Koningshooikt, zullen in hun vertrouwde huis blijven wonen. Samen met hun oma en opa - de ouders van Joyce - die al verhuisd zijn. Grootouderliefde in het kwadraat. ,,Zoiets dóé je gewoon”, zegt de vader van Wim.