Nancy Pelosi (midden), de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, presenteert de aangenomen 'Inflation Reduction Act', de officiële benaming van het klimaat-, belasting= en gezondheidszorgplan van Joe Biden.
Volledig scherm
Nancy Pelosi (midden), de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, presenteert de aangenomen 'Inflation Reduction Act', de officiële benaming van het klimaat-, belasting= en gezondheidszorgplan van Joe Biden. © ANP / EPA

Ook Huis van Afgevaardigden keurt klimaatplan Biden goed

Zoals verwacht heeft ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden het klimaat-, belasting- en gezondheidszorgplan van president Joe Biden goedgekeurd. Het door de Democraten gecontroleerde Huis stemde met 220-207 voor het plan.

 1. Nederland schrikt van plotse diplomatieke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonderlijk en ongebruikelijk’
  met video
  54

  Nederland schrikt van plotse diplomatie­ke breuk met Nicaragua: ‘Dit is uitzonder­lijk en ongebruike­lijk’

  Nicaragua verbreekt de diplomatieke banden met Nederland per direct. De dictator van het Centraal-Amerikaanse land, Daniel Ortega, noemt Nederland ‘menselijke misère’ en stelt dat Den Haag zich ‘herhaaldelijk bemoeizuchtig, interventionistisch en neokoloniaal’ heeft opgesteld. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken betreurt de situatie. ,,Het verbreken van diplomatieke banden is een uitzonderlijke stap en hoogst ongebruikelijk. Het is ook niet de wens van Nederland”, laat een woordvoerder weten.
 2. Grootouders trekken in bij zusjes die ouders verloren bij ongeluk: ‘Je wil ze zien opgroeien op plek die ze kennen’
  PREMIUM

  Grootou­ders trekken in bij zusjes die ouders verloren bij ongeluk: ‘Je wil ze zien opgroeien op plek die ze kennen’

  De twee zusjes van 6 en 9 die een week geleden hun beide ouders Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37) verloren in het vreselijke ongeval in het Vlaamse Koningshooikt, zullen in hun vertrouwde huis blijven wonen. Samen met hun oma en opa - de ouders van Joyce - die al verhuisd zijn. Grootouderliefde in het kwadraat. ,,Zoiets dóé je gewoon”, zegt de vader van Wim.