Een demonstratie tegen buitensporig politiegeweld jegens zwarte Amerikanen in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn in 2020.
Volledig scherm
Een demonstratie tegen buitensporig politiegeweld jegens zwarte Amerikanen in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn in 2020. © AP

Ook Huis van Afgevaardigden VS stemt in met herdenking einde slavernij als nationale feestdag

In navolging van een unanieme 'ja'-stem in de Senaat heeft ook het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden woensdag ingestemd met een wetsvoorstel om van Juneteenth, de dag waarop de afschaffing van de slavernij in de Verenigde Staten wordt herdacht, een nationale feestdag te maken. 

 1. Vandalen zetten bioscoopzaal op stelten, Vlaams meisje (15) in elkaar getrapt na opmerking
  PREMIUM

  Vandalen zetten bioscoop­zaal op stelten, Vlaams meisje (15) in elkaar getrapt na opmerking

  Een 15-jarig meisje uit Gent is afgelopen vrijdag in elkaar geslagen door een groepje jongeren in een bioscoopzaal van Kinepolis. Ze werd aangevallen nadat ze hen aansprak op hun gedrag. Zij zorgden namelijk voor veel overlast tijdens de voorstelling door te schreeuwen, rond te lopen en anderen te storen. ,,Waar kunnen onze kinderen nog veilig naartoe?”, vragen haar ouders zich af.
 2. Kost kritiek op Iran Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh het WK? ‘Ze zullen toch niet heel elftal thuislaten?’
  16

  Kost kritiek op Iran Feyenoord-aanvaller Alireza Jahan­bakhsh het WK? ‘Ze zullen toch niet heel elftal thuislaten?’

  Iraanse voetbalinternationals hebben zich via sociale media uitgesproken tegen het geweld op vrouwen en demonstranten in hun land. Onder anderen Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhsh kwam in felle bewoordingen op voor landgenoten ‘die op dit moment niets anders eisen dan hun basisrechten’. ,,Wij staan altijd aan hun kant”, aldus de 29-jarige voetballer.