Volledig scherm
© anp

'Ook nonnen in habijt niet welkom op strand Nice'

Ook Franse nonnen in hun habijt zijn niet welkom op het strand van Nice. Dat heeft locoburgemeester Rudy Salles gisteravond gezegd in het BBC-radioprogramma World at One. Salles werd gevraagd naar het omstreden boerkiniverbod dat van kracht is op de stranden van Nice.

 De plaatsvervangend burgervader zei dat katholieke nonnen eenzelfde behandeling als islamitische vrouwen kunnen verwachten als ze in hun religieuze kleding op het strand verschijnen. ,,Als je naar het strand gaat draag je een badpak. Je kan niet dragen wat je wilt. Ik kan niet naakt gaan, dat is verboden'', aldus Salles, die het dragen van een boerkini omschreef als een ,,provocatie''.

Discriminatie

In 32 Franse gemeenten is een verbod op het islamitische badpak ingesteld. De Franse Liga voor de Mensenrechten heeft protest aangetekend bij de Raad van State tegen de verboden. Voorman Jean-Pierre Dubois was bij World at One bondig in zijn oordeel over de verboden: ,,Het is gewoon discriminatie'', zei hij. De Franse Raad van State doet vrijdagmiddag uitspraak over de boerkiniverboden.