Volledig scherm
© anp

'Ook nonnen in habijt niet welkom op strand Nice'

Ook Franse nonnen in hun habijt zijn niet welkom op het strand van Nice. Dat heeft locoburgemeester Rudy Salles gisteravond gezegd in het BBC-radioprogramma World at One. Salles werd gevraagd naar het omstreden boerkiniverbod dat van kracht is op de stranden van Nice.

 De plaatsvervangend burgervader zei dat katholieke nonnen eenzelfde behandeling als islamitische vrouwen kunnen verwachten als ze in hun religieuze kleding op het strand verschijnen. ,,Als je naar het strand gaat draag je een badpak. Je kan niet dragen wat je wilt. Ik kan niet naakt gaan, dat is verboden'', aldus Salles, die het dragen van een boerkini omschreef als een ,,provocatie''.

Discriminatie

In 32 Franse gemeenten is een verbod op het islamitische badpak ingesteld. De Franse Liga voor de Mensenrechten heeft protest aangetekend bij de Raad van State tegen de verboden. Voorman Jean-Pierre Dubois was bij World at One bondig in zijn oordeel over de verboden: ,,Het is gewoon discriminatie'', zei hij. De Franse Raad van State doet vrijdagmiddag uitspraak over de boerkiniverboden.

 1. Trump verbijstert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’
  VIDEO

  Trump verbijs­tert rouwende ouders met hinderlaag in Witte Huis: ‘De verdachte is hier’

  Donald Trump heeft gisteren met een onverwacht voorstel de ouders van een verongelukte Britse tiener de schrik van hun leven bezorgd. De Amerikaanse president vertelde tijdens hun ontmoeting in het Witte Huis dat de veroorzaker van het ongeluk - waarbij hun zoon het leven liet - in de kamer ernaast op hen zat te wachten. De compleet overrompelde ouders besloten niet op het verzoek in te gaan: ,,We zijn extreem boos.”
 2. Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Juffrouw aan Joodse scholieren: ‘Maak je huiswerk, anders ga je naar de gaskamer’

  Een lerares van een Britse basisschool is deze week in opspraak geraakt nadat ze in de klas een grensoverschrijdende en zwaar antisemitische opmerking had gemaakt. De juf waarschuwde haar scholieren ‘dat ze hen naar de gaskamer zou sturen’ als ze hun huiswerk niet zouden maken. Daarmee verwees de juffrouw naar de gruwelijke taferelen die zich tijdens de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz hebben afgespeeld.