Volledig scherm
© EPA

Ook rechters maken selfies

Foto van het momentDe fotoredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsbeelden. Hier zie je de foto's die je absoluut niet mag missen. Dit artikel wordt gedurende de dag aangevuld.

Om het nieuwe juridische jaar in te luiden komen in Groot-Brittannië alle rechters in vol ornaat bij elkaar. De rechters komen samen in Westminister Abbey en vertrekken daarna naar het parlementsgebouw voor een receptie. Deze rechter schroomt niet om het opvallende gezelschap op de foto te zetten.

Volledig scherm
© REUTERS

Deze enorme mensenmassa is het Castellers de Vilafranca-team, dat uit ongeveer 400 leden bestaat en een uitzonderlijke sport uitoefent. Dit weekend deed het team mee aan een wel heel bijzondere wedstrijd in het Spaanse Tarragona. Er werd gekeken wie de beste menselijke toren, oftewel 'castell' kon bouwen en weer netjes kon afbreken. De torens worden oorspronkelijk tijdens Catelaanse festivals gebouwd en leveren een bizar schouwspel op.

Volledig scherm
© REUTERS

Het grootste meer in Hanoi, Vietnam is ernstig vervuild. Afgelopen weekend zijn er honderden kilo's vis dood boven komen drijven. Het is nog onduidelijk wat de vervuiling precies heeft veroorzaakt. Soldaten proberen de stank te beperken door de vissen zo snel mogelijk op te ruimen, maar de rottende vis verspreidt al een heftige geur rond het meer.