Volledig scherm
Skigebied Valais © EPA

Ook zuiden van Zwitserland geteisterd door lawines

Bijna negentig mensen zijn geëvacueerd uit het Zwitserse vakantieplaatsje La Fouly uit vrees voor lawines. Zij moesten vandaag hun chalets verlaten.

Dat overkwam gisteren al enkele tientallen bewoners en vakantiegangers in Conthey in hetzelfde kanton Valais. Zij konden nog weg komen uit het gebied, maar vandaag is het lastiger om het gebied te verlaten. 

De wegen zijn geblokkeerd door lawines en door de recente hevige storm veroorzaakte aardverschuivingen. Zo zijn de bij skiërs populaire dalen bij Saas, het Lötschental en het Gommertal voor een deel van de buitenwereld afgesloten. 

Lawines

Ook wintersportplaats Leukerbad is door lawines niet meer bereikbaar. Volgens plaatselijke media zitten er naar schatting 10.000 mensen vast in het gebied. 

Eerder vandaag werd al bekend dat ook skigebieden in Frankrijk en Oostenrijk lijden onder de weersomstandigheden. Pistes zijn dicht, hier en daar wegen afgesloten en soms wordt het toeristen zelfs verboden hun accommodatie te verlaten. 

  1. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's
    video

    Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

    Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.