REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Oorlogsmachine van Taliban niet te stuiten

De Taliban proeven het succes op het slagveld. De eerste grote Afghaanse stad staat op het punt van vallen en met de inval in de woning van de Afghaanse minister van Defensie treffen de Taliban de pro-Westerse regering in het hart. De boodschap van de extremisten is duidelijk: niemand is veilig voor ons. 

47 reacties

 • John Fender

  2 jaar geleden
  Wie financiert de Taliban?
 • ANN LIMBOS

  2 jaar geleden
  Binnenkort zitten ze in het Westen om aanslagen te plegen en de sharia in te voeren !
 • Wil van Veldhoven

  2 jaar geleden
  Laat ze toch lekker met rust. Al stuur je nog 100.000 soldaten de komende 30 jaar er heen dan nog haalt dit niks uit. Gewoon terugtrekken en laat dit land toch zelf uitvechten. Kost alleen maar bakken geld en je schiet er niks mee op.
 • J. Schottelndreier

  2 jaar geleden
  Amerikanen zitten over de hele wereld en willen zelfs naar Mars. Is dat afleiding voor hun binnenlandse problemen die ze niet kunnen oplossen? Ze hebben ruimte genoeg. Nederland stond onder grote druk om mee te doen, vonden de politici. En militairen willen natuurlijk ook eens iets dóen en niet alleen oefenen.
 • Johann Dewitt

  2 jaar geleden
  @S. Ophuijsen: Dat is een van de grootste problemen met een irreguliere strijdkracht. Ze gaan gewoon op in de lokale bevolking, zo ook de Talibanstrijders. Zolang ze zich gedeisd houden, kunnen ze vrij zorgeloos rondlopen.
 1. Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is: 33.500 euro onterecht ontvangen

  Werkloze vrouw ‘vergeet’ te melden dat ze al 5 jaar op vakantie is: 33.500 euro onterecht ontvangen

  Ze was al vijf jaar op vakantie op Tenerife, maar kreeg nog elke maand geld van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA), oftewel: de Belgische variant op het UWV. In het Belgische Namen is een vrouw woensdag veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 33.500 euro aan onterecht ontvangen uitkeringen. De vrouw uit het Waalse Profondeville was naar eigen zeggen ‘vergeten’ te melden dat ze een nieuw leven was begonnen, maar moet nu 30 jaar lang 100 euro per maand terugstorten.