REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Oorlogsmachine van Taliban niet te stuiten

De Taliban proeven het succes op het slagveld. De eerste grote Afghaanse stad staat op het punt van vallen en met de inval in de woning van de Afghaanse minister van Defensie treffen de Taliban de pro-Westerse regering in het hart. De boodschap van de extremisten is duidelijk: niemand is veilig voor ons. 

48 reacties

 • John Fender

  1 maand geleden
  Wie financiert de Taliban?
 • ANN LIMBOS

  1 maand geleden
  Binnenkort zitten ze in het Westen om aanslagen te plegen en de sharia in te voeren !
 • van Veldhoven

  1 maand geleden
  Laat ze toch lekker met rust. Al stuur je nog 100.000 soldaten de komende 30 jaar er heen dan nog haalt dit niks uit. Gewoon terugtrekken en laat dit land toch zelf uitvechten. Kost alleen maar bakken geld en je schiet er niks mee op.
 • J. Schottelndreier

  1 maand geleden
  Amerikanen zitten over de hele wereld en willen zelfs naar Mars. Is dat afleiding voor hun binnenlandse problemen die ze niet kunnen oplossen? Ze hebben ruimte genoeg. Nederland stond onder grote druk om mee te doen, vonden de politici. En militairen willen natuurlijk ook eens iets dóen en niet alleen oefenen.
 • Johann de Witt

  1 maand geleden
  @S. Ophuijsen: Dat is een van de grootste problemen met een irreguliere strijdkracht. Ze gaan gewoon op in de lokale bevolking, zo ook de Talibanstrijders. Zolang ze zich gedeisd houden, kunnen ze vrij zorgeloos rondlopen.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.