Volledig scherm
De ontvoerde vrouw zou volgens lokale media de moeder van Stefan Ottrubay, vermogensbeheerder voor het rijke en adellijke Hongaars geslacht 'Esterhazy’ zijn. © Thinkstock

Oostenrijk in de ban van mogelijke ontvoering hoogbejaarde vrouw

Een 88-jarige vrouw is gisteren in Eisenstadt, in het oosten van Oostenrijk, mogelijk op klaarlichte dag ontvoerd. De politie heeft een internationale klopjacht geopend. De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken zegt in een mededeling ,,dat het niet zeker is dat het gaat om een ontvoering in de klassieke zin".

De hoogbejaarde dame wandelde gisterenmiddag met haar verzorgster in de stad toen twee zwarte limousines stopten. De vrouw werd gedwongen in te stappen, waarop de wagens in volle snelheid wegreden. Mogelijk hadden de wagens een buitenlandse nummerplaat.

Over de identiteit van het slachtoffer werd geen mededeling gedaan, maar volgens lokale media gaat het om de moeder van Stefan Ottrubay, vermogensbeheerder voor het rijke en adellijke Hongaars geslacht 'Esterhazy'.

De politie bevestigde dat er een onderzoek loopt, over de landsgrenzen heen. Volgens lokale media was er de uren na de ontvoering veel politie in de straten en werden wagens met buitenlandse nummerplaat extra gecontroleerd.