Volledig scherm
© AP

Op 1 dag 27 nieuwe ebola-gevallen in Congo

In het oosten van de Democratische Republiek Congo zijn zondag binnen 24 uur 27 nieuwe ebola-besmettingen vastgesteld. Dat bracht volgens het ministerie van Volksgezondheid het totaal voor de hele week op 126, een record sinds de uitbraak van de gevreesde virusinfectie in augustus.

Enkele weken geleden werden in zeven dagen tijd 110 nieuwe ziektegevallen geconstateerd.

De verspreiding van ebola gaat momenteel razendsnel in de gevaarlijke regio. Dat is vooral te wijten aan de reeks gewelddadige aanvallen door milities die de internationale inzet om de epidemie onder controle te krijgen wantrouwen. Veel Congolezen in het gebied geloven dat ebola een samenzwering is die is bekokstoofd door de regering of andere landen.

  1. Stuntdubbel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgeschoten tijdens schietpartij met ex

    Stuntdub­bel Sandra Bullock en Cameron Diaz doodgescho­ten tijdens schietpar­tij met ex

    Er heeft afgelopen woensdag een opmerkelijke schietpartij plaatsgevonden voor een miljoenenvilla in het Amerikaanse Yellow Springs. Cheryl Sanders (59), een bekende stuntvrouw uit Hollywood, werd er doodgeschoten door haar ex-man Lindsey Duncan. Die laatste zegt nu dat hij door zijn ex-vrouw en haar huidige man werd opgewacht bij zijn huis. Ze waren gewapend en richten een wapen op hem en zijn vrouw. Hij kon niet anders dan zelf als eerste schieten.