De door de persdienst van het Oekraïense ministerie van Defensie vrijgegeven foto van de oefening voor de ‘hogehakkenparade’ in Kiev.
Volledig scherm
De door de persdienst van het Oekraïense ministerie van Defensie vrijgegeven foto van de oefening voor de ‘hogehakkenparade’ in Kiev. © AFP

Ophef in Oekraïne om verplicht op hakken marcheren vrouwelijke militairen

Oekraïense autoriteiten zijn bedolven onder een lawine van kritiek na de vrijgave van foto's van vrouwelijke militairen die op pumps in plaats van legerkistjes repeteren voor de jaarlijkse onafhankelijkheidsparade in Kiev, volgende maand. De legertop wordt onder andere seksisme en vrouwenhaat verweten. 

  1. Advocaten: ‘Gooise vriendengroep was niet op oorlogspad op Mallorca’
    8 verdachten

    Advocaten: ‘Gooise vrienden­groep was niet op oorlogspad op Mallorca’

    De advocaten van twee aangehouden Mallorca-verdachten zeggen dat het geen vooropgezet plan lijkt te zijn geweest van de Gooise vriendengroep om op het Spaanse eiland ruzie te zoeken en andere jongeren te mishandelen. ,,Ik krijg op basis van het dossier niet de indruk dat de jongens die avond doelbewust op stap gingen om herrie te schoppen”, stelt advocaat Harriët de Kroon. Daarmee ontkennen ze Spaanse berichtgeving dat de verdachten ‘op oorlogspad’ zouden zijn geweest.