Het ingestorte appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside.
Volledig scherm
Het ingestorte appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside. © AP

Oplichters misbruiken identiteit van dodelijke slachtoffers ingestorte flat VS

De persoonlijke gegevens van slachtoffers van het ingestorte appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside zijn gebruikt voor identiteitsfraude. De politie in Florida arresteerde woensdag drie verdachten die creditcards aanvroegen met de identiteit van vijf dodelijke slachtoffers en twee overlevenden van de ramp. De oplichters wisten zo zeker 45.000 dollar (ruim 38.000 euro) buit te maken.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Echtgenoot hoorde live aan telefoon met vrouw de flat in Miami instorten: 'Cassie was de leukste’
  horrorscenario dreigt

  Echtgenoot hoorde live aan telefoon met vrouw de flat in Miami instorten: 'Cassie was de leukste’

  De zoekactie naar slachtoffers van het ingestorte appartementencomplex in de Amerikaanse staat Florida gaat vandaag onverminderd door, terwijl de hoop op het vinden van overlevenden steeds kleiner wordt. Het gebouw bij Miami stortte vorige week deels in. Er zijn elf lichamen geborgen, 150 mensen worden nog vermist. Eén van hen zat aan de telefoon met haar echtgenoot toen de ramp zich voltrok. ,,Ze was de leukste, meest levendige persoon die je je maar kunt voorstellen.”