Volledig scherm
Een vrouw zit dichtbij de rand van een klif aan de zuidkant van de Grand Canyon. © AFP

Opnieuw bezoeker Grand Canyon overleden na val in kloof; vierde binnen een maand

Opnieuw is een toerist bij een bezoek aan de Grand Canyon overleden. Een 70-jarige vrouw viel door nog onbekende oorzaak in een kloof. Parkwachters vonden het lichaam dinsdag op 61 meter onder de South Rim van de Canyon. Het is al het vierde dodelijke ongeluk in het populaire natuurpark in de Verenigde Staten in een maand tijd.

Op 3 april viel een 67-jarige man uit Californië 122 meter naar beneden van de rand van de South Rim in Grand Canyon Village, vlakbij het Yavapai Geologisch Museum. Een toerist uit China viel op 28 maart naar beneden toen hij een foto probeerde te maken bij het Eagle Point van Grand Canyon West toen hij struikelde. En op 26 maart werd het lichaam van een Japanse toerist gevonden in de bossen ten zuiden van de Grand Canyon. Volgens parkwachters vinden elk jaar ongeveer 12 mensen de dood in het park.

Dinsdag kwamen parkwachters af op een noodoproep, omdat er een vrouw in de problemen was gekomen op een rotsachtige punt ten westen van een populair uitzicht dat Pipe Creek Vista heet. Voordat echter een reddingspoging kon worden ondernomen, viel de vrouw in de kloof. Over haar identiteit is nog niks bekend.

Met behulp van een helikopter slaagde het reddingsteam erin haar lichaam te bergen. Naar de toedracht van haar dood is een onderzoek ingesteld.