De residentiële buurt in Kortrijk waar justitieminister Vincent Van Quickenborne woont.
Volledig scherm
De residentiële buurt in Kortrijk waar justitieminister Vincent Van Quickenborne woont. © Henk Deleu

Opnieuw dreiging rond woning Belgische justitieminister, Nederlandse link onduidelijk

De woning van de Belgische justitieminister Vincent Van Quickenborne wordt sinds vanmiddag weer stevig beveiligd door de politie. Er zou opnieuw sprake zijn van een dreiging uit het drugsmilieu. Eerder dit jaar werden vier Nederlanders aangehouden die van plan waren om de minister te ontvoeren. Of er nu opnieuw een Nederlandse connectie is, is niet duidelijk.

 1. Bedreigde Belgische minister vanuit zijn safehouse: ‘Dit is narcoterrorisme’
  Play
  Interview

  Bedreigde Belgische minister vanuit zijn safehouse: ‘Dit is narcoterro­ris­me’

  ,,Het is naïef van die gangsters om te denken dat ze ons met bedreigingen klein zullen krijgen. België zal nooit een narcostaat worden. Wij geven de strijd nooit op.” Justitieminister Vincent van Quickenborne is nog moedig en strijdvaardig, op dag vijf in het safehouse nadat een groep Nederlanders hem probeerde te ontvoeren. Ongeschonden zal hij er niet uitkomen, beseft hij al: ,,Zolang ik minister ben, zal ik wellicht niet meer alleen naar de bakker kunnen.”
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?