Volledig scherm
Duitsland verwacht dit jaar minstens 800.000 vluchtelingen. © getty

Opnieuw grote vechtpartij in Duits opvangcentrum

In een asielopvang in het Duitse Hamburg is het dinsdag opnieuw tot een confrontatie gekomen tussen groepen vluchtelingen. Daarbij zouden vijf mensen gewond zijn geraakt. Eén van hen werd met een steekwond in de arm naar het ziekenhuis gebracht.

In totaal zo'n 60 Afghanen en Albanezen gingen elkaar te lijf. Er werden ijzeren staven gebruikt. Eén relschopper zou een vuurwapen tevoorschijn hebben gehaald, zo verklaarden ooggetuigen aan de politie. Het wapen is nog niet gevonden. Eén tent werd in brand gestoken.

De politie kwam massaal ter plaatse om de strijdende partijen uit elkaar te halen. Drie mannen zijn opgepakt.

Ook in een asielopvang in het Duitse Braunschweig ging het dinsdagavond mis. Daar stonden zo'n driehonderd vluchtelingen tegenover elkaar. Er was onenigheid tussen Algerijnen en Syriërs over gestolen spullen. Niemand raakte gewond. De politie verrichtte een arrestatie.

Dichtbevolkte centra
De afgelopen weken raakten verschillende etnische groepen in de dichtbevolkte Duitse opvangcentra al diverse keren slaags met elkaar. Duitsland verwacht dit jaar minstens 800.000 vluchtelingen, al kunnen die cijfers volgens sommige bronnen oplopen tot anderhalf miljoen. Het land heeft moeite om die allemaal een onderkomen te geven.

Er werden in allerijl tijdelijke centra opgericht in scholen, kazernes of overheidsgebouwen, tot tentenkampen toe. Verschillende etnische groepen leven daar erg dicht op elkaar.