Honderden vrijwilligers probeerden de dieren te helpen.
Volledig scherm
Honderden vrijwilligers probeerden de dieren te helpen. © AFP

Opnieuw honderden dolfijnen aangespoeld op strand Nieuw-Zeeland

Vrijwilligers hadden vandaag in Nieuw-Zeeland opnieuw de handen vol aan het redden van aangespoelde grienden, een grote dolfijnensoort. Langs de kust van de eilandstaat spoelden weer zo'n tweehonderd van de dieren aan.

 1. Gigantische explosie zorgt voor schokgolf in Beiroet, zeker 10 doden
  honderden gewonden

  Giganti­sche explosie zorgt voor schokgolf in Beiroet, zeker 10 doden

  In de haven van de Libanese hoofdstad Beiroet heeft vanmiddag een grote explosie plaatsgevonden. Hierbij zijn zeker tien doden gevallen, melden veiligheids- en medische bronnen. Honderden mensen zijn gewond geraakt, onder wie de vrouw en de dochter van de premier. Volgens de Libanese minister van Volksgezondheid is de schade in de hoofdstad enorm. Complete gebouwen zijn weggevaagd. Ooggetuigen spreken van totale chaos. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt op dit moment uit hoeveel Nederlanders er in Beiroet zijn.
 2. Audi onder vuur na ‘seksistische' advertentie van klein meisje dat banaan opeet

  Audi onder vuur na ‘seksisti­sche' adverten­tie van klein meisje dat banaan opeet

  De Duitse autofabrikant Audi gaat diep door het stof voor het plaatsen van een controversiële afbeelding van een klein meisje dat al leunend tegen de voorkant van een rode sportwagen een banaan opeet. De foto, die is bedoeld om de nieuwe Audi RS4 te promoten, is na felle kritiek van de site van Audi verwijderd. ,,We bieden onze oprechte excuses aan voor dit ongevoelige beeld”, laat het miljardenbedrijf weten.