Volledig scherm
Nabestaanden en lokale autoriteiten laten kransen te water op de plaats van het ongeval. © EPA

Opnieuw lichaam van vermiste gevonden na scheepsramp Donau

Na een dagenlange zoektocht naar de vermisten van de fatale aanvaring van op de Donau in Boedapest hebben Hongaarse hulpdiensten een lichaam gevonden. Volgens een medewerker van de Zuid-Koreaanse ambassade is het stoffelijk overschot bijna 120 kilometer stroomafwaarts gevonden ter hoogte van Harta

Woensdag voer het 135 meter lange cruiseschip de Viking Sigyn een kleinere boot aan met Zuid-Koreaanse toeristen en twee Hongaarse bemanningsleden. De boot zonk. Zeven mensen overleefden de aanvaring. Zeven anderen werden levenloos uit het water gehaald. Met de vondst van het lichaam komt het officiële dodental op acht en het aantal vermisten op twintig. 

De oorzaak van de aanvaring is nog niet duidelijk. De kapitein van het cruiseschip is aangehouden en is zaterdag officieel aangeklaagd. De schipper wordt verdacht van ‘criminele nalatigheid op een openbare waterweg’. De botsing gebeurde op een druk deel van de rivier, van waaruit bezoekers de stad en het parlementsgebouw kunnen zien, dat in het donker wordt verlicht.