Volledig scherm
Waarschuwingsbord bij een Australisch strand. © REUTERS

Opnieuw maakt haai slachtoffer voor Australische kust

Voor de Australische oostkust is opnieuw een zwemmer gewond geraakt bij een aanval van een haai. De 25-jarige man liep vandaag in de buurt van het Hardy Reef, een populaire duikplaats op het Great Barrier-rif ten noordoosten van Airlie Beach, diepe bijtwonden op aan heup en billen. 

7NEWS Brisbane on Twitter

Rescue vision of a man who was attacked by a shark in the Whitsundays. The man aged in his 20s is suffering from serious injuries to his upper thigh. #7NEWS https://t.co/unIPnGG5lY

Een woordvoerder van de reddingsdienst zegt in de media dat het slachtoffer geluk had dat hij vlak bij de boot was die hem naar de plek had gebracht. De bemanning kon eerste hulp verlenen en hem naar een helikopterplatform brengen.

De haai had zijn tanden diep in het vlees gezet van de ongelukkige duiker, maar geen rampzalige scheurwonden veroorzaakt. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht. De man verkeert niet in levensgevaar.

Het is al de vierde keer dat een haai iemand aanvalt in dit deel van de noordelijke wateren van Queensland in amper een half jaar tijd. Een Australische arts overleed twee maanden nadat hij was toegetakeld. Een meisje van 12 verloor een been.

7NEWS Brisbane on Twitter

There's been a fourth shark attack in less than a year in the Whitsundays. A man in his 20s is tonight in Mackay Base Hospital after suffering serious injuries to his upper thigh. @JoelDry7 #7NEWS https://t.co/fO815pVKwa