Een après-ski bar in het bij Nederlanders populaire Mayrhofen.
Volledig scherm
Een après-ski bar in het bij Nederlanders populaire Mayrhofen. © Videostill YouTube

Opnieuw Nederlanders slaags in Oostenrijk: twintiger vast na uitdelen vuistslagen agent

Een Nederlandse wintersporter is gisteravond gearresteerd in het Oostenrijkse Mayrhofen. Dit omdat hij een agent twee vuistlagen in het gezicht had verkocht. Dat gebeurde na een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. 

De politie rukte uit voor een vechtpartij tussen een tiental jongeren in een kroeg. Nadat agenten de vechtersbazen uit elkaar hadden gehaald en de identiteit van de ogenschijnlijke hoofddaders was vastgesteld, kregen ze te maken met een ‘uiterst agressieve’ Nederlander. Die sloeg met zijn vuist een van de politiemensen tweemaal keihard in het gezicht. De agent raakte gewond, melden Tiroler media. 

De 20-jarige agressieveling werd opgepakt en vastgezet, in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie. 

Kapotgeslagen fles

Het is al de tweede arrestatie in korte tijd van een Nederlander die problemen veroorzaakt tijdens de après-ski. In het eveneens populaire Zell am See, zo’n 100 kilometer oostelijker, werd medio januari een 18-jarige Nederlandse vrouw gearresteerd omdat ze een Oostenrijkse leeftijdsgenoot zwaar mishandelde. Dat gebeurde volgens de politie  tijdens een ‘wild gevecht’ in een discotheek. Het slachtoffer belandde zwaargewond in het ziekenhuis. 

De problemen begonnen toen nadat een 26-jarige Nederlander een Oostenrijker van de tafel trok waarop hij stond te dansen. De danser raakte daarbij gewond aan zijn hand. Daarop bemoeiden zowel een andere Oostenrijker als leden van de groep Nederlanders zich met de zaak. Een van de Oostenrijkers belandde op de grond. Op dat moment kwam de 18-jarige Nederlandse vrouw volgens de politie tussenbeide. Ze schopte de Oostenrijker enkele keren tegen het hoofd en bewerkte hem daarna met een kapotgeslagen fles. 

 1. ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’
  PREMIUM

  ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’

  Nu het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen wordt in Italië openlijk gesproken over fase twee. De fase van de herstart, maar nog voordat er een vaccin is. Wie kunnen het eerst weer naar buiten en hoe? Moeten we voorlopig anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op? En zo ja, voor hoe lang? Nu is het vooral nog zaak mensen binnen te houden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Belgische buschauffeur slachtoffer van ‘coronaspuger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risicogroep behoort’

  Belgische buschauf­feur slachtof­fer van ‘coronaspu­ger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risico­groep behoort’

  In de Belgische stad Sint-Niklaas is een buschauffeur slachtoffer geworden van een spuugincident. De bus had pech en toen de chauffeur aan de passagiers vroeg om het voertuig te verlaten, kwam het tot een zware woordenwisseling met één van hen. De passagier bespuugde de chauffeur en zette het daarna op een lopen. De politie is naar hem op zoek.