Volledig scherm
Een Deense agent houdt de wacht. © AFP

Opnieuw ontploffing in Kopenhagen, dit keer in de buurt van politiebureau

Voor de tweede keer binnen een week is in de Deense hoofdstad Kopenhagen een explosie geweest. De ontploffing deed zich voor in de buurt van een politiebureau aan de Hermodsgade. Volgens de politie zijn er geen slachtoffers gevallen.

Afgelopen dinsdag was er een explosie bij een kantoor van de Deense belastingdienst. Daarbij viel een lichtgewonde en ontstond veel schade aan het pand. De politie zei uit te gaan van opzet. Niemand heeft de ontploffing opgeëist.

Ook bij de ontploffing nabij het politiebureau wordt uitgegaan van opzet. Volgens verschillende getuigen rende de dader na de ontploffing op hoge snelheid weg. Het gaat om een in het zwart geklede man, met witte schoenen. Van hem ontbreekt voorlopig ieder spoor. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de twee zaken. 

  1. Nederlandse soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederland­se soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederlandse helikopters hebben vandaag noodgoederen geleverd aan het door orkaan Dorian getroffen eiland Abaco in de Bahama's. Het gaat onder meer om duizend liter water, rijst, shampoo, zeep en andere noodgoederen. Ook wisten ze net op tijd een hoogzwangere vrouw te evacueren. Sinds woensdag zijn de Nederlandse druk bezig met het opruimen van de ravage en het ondersteunen van slachtoffers en hulporganisaties.