Volledig scherm

Opnieuw overlevende gered uit puin Tianjin

Militairen in China hebben zaterdag een man gered uit het puin in de door explosies getroffen stad Tianjin. Het staatspersbureau Xinhua meldde dat het om een vijftiger gaat. Hij was bij bewustzijn en is naar een ziekenhuis overgebracht.

Circa zeventig militairen zoeken zaterdag naar overlevenden van de ramp. Vrijdag was al een 19-jarige brandweerman levend tussen de puinhopen gevonden. Zhou Ti was een van de eerste brandweermannen die woensdagavond naar de terminal met chemische stoffen werden gestuurd, voordat enkele enorme explosies plaatsvonden en er een ravage ontstond.

Mensen die zich binnen een straal van 3 kilometer van de verwoeste terminal bevinden, moeten vertrekken. Staatspersbureau Xinhua waarschuwde voor gezondsheidsrisico's. Bewoners zouden in aanraking kunnen komen met gevaarlijke chemische stoffen in de lucht, omdat de wind is gedraaid.

Sinds de explosies woeden er nog verschillende branden in de havenstad. Door de ramp afgelopen week vielen zeker 85 doden en raakten honderden mensen gewond. De explosies zouden zich hebben voorgedaan nadat een brand in een containerterminal vat kreeg op gevaarlijke stoffen. De schokgolven werden kilometers verderop nog gevoeld.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© epa
Volledig scherm
© reuters
Volledig scherm
© epa
Volledig scherm
© epa