Politie in Hong Kong paraat
Volledig scherm
Politie in Hong Kong paraat © Getty Images

Opnieuw paniek in Hongkong: politiebureau belegerd na arrestatie

Honderden mensen hebben een politiebureau belegerd in Hongkong. De politie vuurde in de wijk Sham Shui Po traangas af om de menigte uiteen te drijven, bericht de plaatselijke krant South China Morning Post.

De circa 300 betogers eisten de vrijlating van een man die was opgepakt in de buurt van het politiebureau. Hij had volgens de politie tien laserpennen bij zich. Dat soort apparaten zijn tijdens recente protesten gebruikt om agenten mee te beschijnen. Daardoor zijn volgens de politie ook gewonden gevallen.

Betogers buiten het politiebureau schenen met lasers naar binnen en zouden ook vernielingen hebben aangericht. De krant schrijft dat agenten dinsdagavond meerdere demonstranten tegen de grond werkten.

De opgepakte man bevond zich overigens niet in het politiebureau. Hij was overgebracht naar een ziekenhuis omdat hij zich niet lekker voelde.

Bekijk hieronder beelden van de demonstraties van de afgelopen dagen:

  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.