Vrouwen houden vlaggen vast en schreeuwen slogans tijdens de demonstratie tegen het besluit van Turkije om zich terug te trekken uit het Verdrag van Istanbul.
Volledig scherm
Vrouwen houden vlaggen vast en schreeuwen slogans tijdens de demonstratie tegen het besluit van Turkije om zich terug te trekken uit het Verdrag van Istanbul. © EPA

Opnieuw protest in Istanboel tegen opzeggen vrouwenverdrag

Honderden vrouwen zijn zaterdag in Istanboel de straat opgegaan om te protesteren tegen het terugtrekken van Turkije uit een verdrag voor vrouwenrechten. Omringd door een grote politiemacht kwamen de vrouwen bijeen in de stad waar het verdrag werd opgesteld dat Turkije als eerste ratificeerde. Ook vorig weekend waren er al protesten.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  11

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'
  Play

  Lerares gaat viral met video op school: 'Ik val op vrouwen'

 2. Grote protestmars in Barneveld tegen coronamaatregelen loopt uit de hand
  Play

  Grote protest­mars in Barneveld tegen coronamaat­re­ge­len loopt uit de hand