Volledig scherm
De vermiste Amerikaanse expat Loretta Hinman. © Facebook

Opnieuw vrouw verdwenen in dorpje van Kris en Lisanne

Bij het Panamese dorp waar Kris Kremers (22) en Lisanne Froon (21) op 1 april verdwenen, wordt nu ook een Amerikaanse vrouw vermist. Het gaat om Loretta Hinman (47) uit Tucson Arizona. Ze verdween met haar hond en een huurauto.

Volledig scherm
Een zwarte Ford F150 uit 2004 van het type waarmee Loretta Hinman verdween. © Ford cars

Het is onduidelijk wanneer Loretta Hinman precies verdween. Ze had op 7 mei de zwarte Ford F150 pick-up moeten terugbrengen die ze huurde bij een autoverhuurbedrijf in Boquete maar deed dat niet. De verhuurder sloeg niet direct alarm omdat klanten wel vaker later terugkeren dan afgesproken.

Baas
'Toen haar baas ons eind vorige week belde met het bericht dat Loretta onaangekondigd niet was komen opdagen op haar werk, sloeg de schrik ons om het hart,' zeggen autoverhuurders Dave en Judy McDonald. Het uit Texas afkomstige stel plaatste zaterdag een opsporingsbericht voor Hinman op sociale media. 

Volgens de McDonalds werkte de Arizoonse als thuiszorghulp in de omgeving van Boquete en verdween ze met haar hond van het ras Golden Retriever. 'We maken ons niet alleen zorgen om onze wagen maar ook om Loretta en vrezen het ergste,' aldus de Texanen die al jaren in Boquete wonen. 

Vierde vermiste
De verdwijning van Loretta Hinman brengt het aantal vermiste personen in de omgeving van Boquete op vier. Op 1 april verdwenen Kris Kremers en Lisanne Froon uit Amersfoort er tijdens een wandeling. Grootscheepse zoekacties naar de twee Nederlandse toeristes bleven zonder resultaat. In 2009 verdween bij hetzelfde dorp zoals bekend ook de Britse rugzaktoerist Alex Humphrey (29) tijdens en wandeling.

In Panama is een speciaal rechercheteam samengesteld dat de verdwijning van Kris en Lisanne onderzoekt. Het wordt sinds eind vorige week geleid door een officier van justitie gespecialiseerd in onderzoeken van criminele aard. De vrouwelijke onderzoeksleidster maakte gisteren bekend dat Nederlandse speurhonden binnenkort naar Panama worden gevlogen voor een hernieuwde zoekactie naar de meiden.  

Harde schijf
Een cold case team van de politie Midden-Nederland houdt zich ook met de verdwijningszaak bezig. Het nam onlangs de harde schijf in beslag van de computer van de taalschool waar de twee meiden een cursus Spaans volgden. Eerder waren al de laptops van de Amersfoortse vriendinnen onderzocht op aanwijzingen voor hun verdwijning.