Volledig scherm
Juan Guaido © AFP

‘Oppositie en regering Venezuela voerden vredesbesprekingen in Oslo’

Vertegenwoordigers van het Venezolaanse regime en de oppositie hebben deze week vredesbesprekingen gehouden op een geheime locatie in Oslo. Het is een poging om een ​​politieke crisis die al vijf maanden duurt te beëindigen, meldden Noorse media vandaag. Waarnemers noemden de ontwikkeling voorzichtig ‘hoopvol’.

Venezuela verkeert in een diepe politieke crisis sinds parlementsvoorzitter Juan Guaidó zichzelf in januari tot interim-president benoemde. Het NRK-radio- en televisienetwerk in Noorwegen, dat anonieme bronnen opvoerde, zei dat de vredesbesprekingen ‘op een aantal dagen’ op een geheime locatie in de Noorse hoofdstad hadden plaatsgevonden en dat de delegaties vandaag naar Caracas terugkeren.

Het is de tweede keer dat dergelijke gesprekken in Oslo worden gehouden tussen het regime van president Nicolás Maduro en Guaidó’s vertegenwoordigers, aldus NRK, eraan toevoegend dat ook in Cuba onderhandelingen hadden plaatsgevonden.

Vredesprocessen

Een woordvoerster van het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken wilde ‘de betrokkenheid van Noorwegen bij vredesprocessen niet bevestigen of ontkennen’.

Noorwegen, thuisbasis van de Nobelprijs voor de Vrede en de inmiddels ter ziele gegane Israëlisch-Palestijnse Oslo-akkoorden, speelt vaker de rol van ‘bemiddelaar’ in vredesprocessen. Recentelijk nog die tussen de Colombiaanse regering en de FARC-rebellen in 2016.

 1. Overwinning voor ouders doodgereden tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Overwin­ning voor ouders doodgere­den tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Britse agenten gaan in de Verenigde Staten de vrouw van een Amerikaanse diplomaat verhoren die in het Verenigd Koninkrijk betrokken was bij een dodelijk ongeluk. Dat meldt Sky News op basis van een ingewijde. De vrouw geniet diplomatieke onschendbaarheid en verliet na het ongeluk Groot-Brittannië. ,,We rusten niet voordat we gerechtigheid voor Harry hebben”, laat een woordvoerder van de familie vandaag weten.
 2. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.