Demonstranten voor de Russische ambassade in Londen roepen Rusland op in te grijpen bij het antihomogeweld in Tsjetsjenië.
Volledig scherm
Demonstranten voor de Russische ambassade in Londen roepen Rusland op in te grijpen bij het antihomogeweld in Tsjetsjenië. © AP

Oproep aan Rusland om einde te maken aan martelen Tsjetsjeense homo's

Internationale organisaties hebben donderdag een oproep gedaan aan de Russische regering om een onderzoek in te stellen naar berichten over geweld tegen homo's in de zuidelijke republiek Tsjetsjenië. Een krant in Rusland berichtte eerder deze maand dat politieagenten meer dan honderd mannen zouden hebben opgepakt, verschillende hebben gemarteld en drie vermoord.

  1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
    26

    Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

    In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.