Optreden Glennis Grace 'schreeuwerig en mooi'

VideoDe Nederlandse artiesten Marco Borsato, Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace traden vanmiddag op tijdens de herdenking van de slachtoffers van vlucht MH17. Met name het optreden van Glennis zorgde voor gemengde reacties op Twitter.

Glennis zong het nummer 'I Was Here' van Beyoncé. Dat deed ze nadat Bram van der Vlugt een gedicht van Toon Hermans voordroeg.

'Wooow, wat komt dit liedje binnen zeg' en 'Kippenvel. Rilling over mij heen', waren de eerste reacties op Twitter.

Daarna volgde de kritiek. 'Jammer dat Glennis niet een keertje ingetogen kan zingen', 'Aargh Glennis op tv', 'Het was ontzettend mooi tot Glennis ging zingen. Ze schreeuwt het intieme weg, zonde', is een greep uit de tweets. Leander Maas, voormalig manager van Glennis Grace, heeft respect voor haar optreden. 'Wat heb je dit ongelofelijk mooi gedaan!'

'Ik ben er gewoon stil van. Wat een mooi eerbetoon aan alle slachtoffers. Prachtig', schrijft een ander.

Glennis zelf was zichtbaar geroerd toen ze voor 1600 nabestaanden van de vliegramp het lied zong in de Amsterdamse RAI. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix waren bij de plechtigheid aanwezig.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement