De Hongaarse premier Victor Orbán.
Volledig scherm
De Hongaarse premier Victor Orbán. © AP

Orbán legt schuld voor uitblijven olieboycot bij Von der Leyen, grote druk op EU-top om knoop door te hakken

De Europese leiders staan onder grote druk om vanavond of vannacht zelf een akkoord te bereiken over een uitgeklede olieboycot tegen Rusland. Sommige leiders rekenen daarop, andere – onder wie premier Rutte - gaan uit van een akkoord later deze week of begin volgende week.

7 reacties

 • Maria Koevoets

  1 jaar geleden
  NEXIT aub!!! Met die sancties zetten hun eigen inwoners in de kou en Poetin raken ze er niet mee die kan zijn olie overal ter wereld kwijt!!!
 • Eric Boule

  1 jaar geleden
  Slaapt Ukraineleiding?Ukraine wilde altijd NAVOlid worden.Navo heeft geweigerd,ze waren niet rijp.Daarna=oorlog gestart.Ook heeft NAVO geweigerd over Ukraine-neutraliteitsstatus teonderhandelen.Ukraine=tot oorlog veroordeeld,zonder NAVOverdediging.Levering v oude wapens heeft enkel maar schade+slachtoffers verhoogd.Paar milliard Euro totnu beloofd zijn fooien vergeleken m echte schade,totnogtoe 3.000/5.000 milliard Euro. Daarom moet Oekraine schadevergoeding claimen voor internationaal gerecht
 • Ton Dolfijn

  1 jaar geleden
  Alle sancties tegen Rusland die nu op tafel liggen kosten de burgers van de EU miljarden en vermoedelijk een recessie die zijn weerga niet kent. De VS is de grote winnaar in het sanctiespel met het Militair Influence Complex als koploper. Abraham tanks aan Polen, F-35 aan Duitsland/Nederland, milieu onvriendelijk schaliegas aan de EU enz enz. Overigens sancties werken niet, zie Iran, Noord-Korea. Wat wel werkt is de verbittering van de Russen tegen het Westen en de omarming van China.
 • wim vos

  1 jaar geleden
  Laten we blij zijn dat er nog een Hongarije in de EU zit
 • jan van Blitterswijk

  1 jaar geleden
  Europa zit mooi in z’n piepzak. Of zijn ze wel blij met Orban? De schreeuwers kunnen dan zeggen dat zij de olieboycot door Orban de mist in zagen gaan maar diep in hun hart zijn ze blij dat ze tegen Zelenski kunnen zeggen dat het niet aan hun heeft gelegen. De volgende stap zal zijn dat Zelenski in opdracht van de VS ‘’de gaspoort van Oekraïne’’ naar Europa ( Soemi ) in een alles of niets strategie zal platgooien en dien ten gevolge half Europa in de ellende dompelt omdat hij z’n zin niet kreeg.