De Hongaarse premier Viktor Orban pareerde de kritiek op zijn anti-homobeleid bij aankomst in Brussel
Volledig scherm
De Hongaarse premier Viktor Orban pareerde de kritiek op zijn anti-homobeleid bij aankomst in Brussel © EPA

Orbán verwijt critici de wet slecht te lezen: ‘Ik vocht altijd voor de vrijheid van homo's’

De Hongaarse premier Victor Orbán is volgens eigen zeggen niet tegen homoseksualiteit of homoseksuelen. De omstreden Hongaarse wet die homo’s en andere LHBTI’ers ernstig zou discrimineren gaat volgens Orbán over ouders en de manier waarop ze hun kinderen willen opvoeden. Dat zei hij voor aanvang van de EU-top in Brussel.

9 reacties

 • B. L. Stolk

  1 jaar geleden
  Er zijn logische onderdelen van de wet. Het zwaarder straffen van pedofilie. Maar ook het ‘opdringen van LHBGI- waarden’ aan minderjarigen. Informatie vind ik prima, ook al zouden de ouders dat in 1ste instantie moeten doen. Maar genderfluide en genderneutraal etc, ik word er moe van. Laat iedereen zijn, wie die wil zijn, maar niet gaan promoten dat een groot deel van de mensen met het verkeerde geslacht worden geboren is onzin!Transgender is geen hype! Mutatie is niet ab-of normaal, het gebeurt
 • Rene Audier

  1 jaar geleden
  Eigenlijk moet de EU gewoon weer een economische gemeenschap worden, net zoals de voorloper, de EEG. Nederland drijft ook handel met Saoedi-Arabië en Iran om maar wat landen te noemen en hun houding tegenover homoseksualiteit is wel bekend. Als Hongarije uit de EU gezet zou worden, worden LHBT 'ers aldaar ook in de steek gelaten door de EU. Maar het zou wel een lesje zijn voor Orban die wel de lusten, maar niet de lasten van de EU wil dragen, zoals het opnemen van vluchtelingen.
 • Marijke Hauwert

  1 jaar geleden
  Ik ben benieuwd naar alle regenboogvlaggen tijdens de voetbalwedstrijd tegen Hongarije. Wat Rutte betreft die hoort de laatste te zijn die iemand mag veroordelen, het enige dat hij moet doen is opstappen.
 • E.A. Haverkamp

  1 jaar geleden
  Hoe vaak hoor je.. "de EU dreigt met sancties". Daar blijft het dan ook bij!
 • Antes

  1 jaar geleden
  Rutte, de muis die brulde. Orban (en ook Poetin) sidderen, maar niet heus. Mark wil de flinke jongen uithangen voor de bühne. Doe liever de ‘toeslagenouders’ echt recht. Maar dat gaat dus never/nooit gebeuren door Pinokkio Rutte.