Bruno Dey was 17 jaar toen hij aan de slag ging als bewaker in concentratiekamp Stutthof bij Danzig, het huidige Gdansk, in het door Duitsland bezette Polen.
Volledig scherm
Bruno Dey was 17 jaar toen hij aan de slag ging als bewaker in concentratiekamp Stutthof bij Danzig, het huidige Gdansk, in het door Duitsland bezette Polen. © REUTERS

Oud-kampbewaker SS (93) vecht veroordeling aan terwijl hij cel niet eens in hoeft

De 93-jarige Bruno Dey uit Hamburg heeft hoger beroep aangetekend tegen zijn veroordeling tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar. De rechtbank in de Duitse Hanzestad veroordeelde de voormalige SS-bewaker vorige week tot die straf wegens medeplichtigheid aan moord op minstens 5230 gevangenen in concentratiekamp Stutthof. 

  1. Voor fataal schot Baldwin ging al eerder wapen af op set ‘Rust’, cameraploeg vertrok om onveilige werksituatie

    Voor fataal schot Baldwin ging al eerder wapen af op set ‘Rust’, camera­ploeg vertrok om onveilige werksitua­tie

    Enkele dagen voordat acteur Alec Baldwin per ongeluk het schot loste waarbij cameravrouw Halyna Hutchins om het leven kwam, waren er ook al problemen met een filmwapen tijdens de opnames van de film Rust. Dat schrijven de LA Times en showbizz-site Deadline. Zeker zes leden van de cameracrew verlieten de filmset enkele uren voor het fatale incident. Ze hadden geklaagd over de slechte arbeidsomstandigheden.