Volledig scherm
© afp

Oud-wielrenner Jan Ullrich opgepakt na mishandelen prostituee

De Duitse oud-wielrenner Jan Ullrich is een week na zijn aanhouding op Mallorca opnieuw in de boeien geslagen. De eerste en enige Duitse winnaar van de Tour zit sinds vanmorgen in hechtenis voor het mishandelen van een prostituee in Frankfurt, zo melden Duitse media.

,,Ik laat me zo snel mogelijk opnemen voor mijn drank- en drugsprobemen. Ik heb me de laatste tijd laten gaan en ik wil me herpakken voor mijn kinderen. Sinds mijn ex-vrouw naar Duitsland is vertrokken, heb ik ze nog amper gezien." Dat waren de voornemens van Jan Ullrich toen hij vorige week vrij kwam in Mallorca. De voormalige renner van T-Mobile werd toen na een burenruzie opgepakt door de Spaanse politie. Ullrich was onuitgenodigd de villa van regisseur Til Schweiger binnengedrongen en kreeg het daarbij aan de stok met een van de gasten. 

Tot zover het verhaal van vorige week en de goede voornemens, want één week later heeft 'Der Jan' zich opnieuw in nesten gewerkt. Ullrich werd deze keer opgepakt door de Duitse politie in Frankfurt. Volgens Bild zou hij er in een luxehotel gefeest hebben met een prostituee. Tegen de ochtend liep het gebeuren uit de hand en zou Ullrich de vrouw fysiek hebben mishandeld.

De Duitse politie pakte de gevallen Tourheld op voor slagen en verwondingen. Ullrich stond net vandaag op het punt om zijn afkicktherapie te starten. Wanneer de winnaar van de Ronde van Frankrijk in 1997 weer vrijkomt is niet bekend. De voormalige renner uit Rostock blijft op dit moment in voorhechtenis.

Volledig scherm
Jan Ullrich (midden) wordt door de politie de rechtbank in Palma de Mallorca binnengebracht nadat hij was aangehouden bij een burenruzie. © EPA
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© AFP
  1. In Mexico gearresteerde zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    In Mexico gearres­teer­de zoon El Chapo weer vrij na golf van geweld

    Ovidio Guzmán, een van de zonen van de bekende Mexicaanse drugsbaron El Chapo, is gearresteerd en kort daarop weer vrijgelaten in de plaats Culiacán. Dat hebben de Mexicaanse autoriteiten bekendgemaakt. Ovidio zou een belangrijk lid zijn van het Sinaloakartel, dat voorheen gerund werd door zijn vader. Hij wordt verdacht van het vervoeren van cocaïne, marihuana en amfetaminen en is vrijgelaten ‘om levens te sparen’, aldus de Mexicaanse minister van Veiligheid.