Volledig scherm
© Photo News

Oude Londense woning Freddy Mercury wordt cultureel erfgoed

Het huis waar Freddie Mercury woonde in de tijd dat hij zijn Queen-bandleden Brian May en Roger Taylor voor het eerst ontmoette, is uitgeroepen tot cultureel erfgoed. Dat meldt Evening Standard. Het gezin Bulsara nam in 1964 zijn intrek in het bescheiden rijtjeshuis in Feltham toen het overkwam uit Zanzibar.

Volledig scherm
© Photo News

Freddie, die werd geboren als Farrokh Bulsara, was toen zeventien jaar.

Op de woning werd vandaag een plaquette van English Heritage onthuld met de tekst: Freddie Mercury (Fred Bulsara) 1946-1991 Singer and Songwriter lived here.

,,Het is een voorrecht om te helpen bij het plaatsen van deze kleine herinnering op het huis van Freddies ouders'', zei Brian May, aanwezig bij de onthulling door Freddies zus Kashmira Cooke. ,,Mam en ik zijn zo trots en blij. Hij zou dat stiekem ook zijn geweest'', aldus Kashmira. Mercury, die 25 jaar geleden overleed, zou aanstaande maandag zeventig jaar zijn geworden.

Volledig scherm
© Photo News
  1. Flatbewoner New York vermorzeld door vallende lift in superdeluxe woontoren

    Flatbewo­ner New York vermorzeld door vallende lift in superde­luxe woontoren

    In New York is gisteren een 30-jarige bewoner van een superdeluxe appartementencomplex in Manhattan op gruwelijke wijze om het leven gekomen nadat hij was geplet door een lift. Op het moment dat Sam Waisbren, het slachtoffer, op de begane grond de lift uitstapte en één voet in de lobby had gezet viel de nog volle lift met geopende schuifdeuren plotseling keihard een verdieping omlaag. De man was volgens de politie op slag dood.