Volledig scherm
De oproerpolitie pakken homo-demonstranten op tijdens een LGBT-protest in St. Petersburg. © ap

Ouderlijk recht homo's in Rusland betwist

Een wetsvoorstel dat homostellen in Rusland het ouderlijk recht ontneemt, wordt herzien en later opnieuw voorgelegd aan het parlement. Dat meldde persbureau RIA Novosti. Zaterdag werd het voorstel teruggetrokken door initiatiefnemer Aleksei Zjoeravljov van de Kremlinpartij Verenigd Rusland.

Homoseksuele contacten die ouders onderhouden kunnen volgens Zjoeravljov 'ernstige schade toebrengen aan de geestelijke gezondheid van het kind'. In het voorstel staat dat 5 tot 7 procent van de Russische bevolking homoseksueel is. Een derde van hen hebben kinderen, meldden experts die de wet hebben ingezien. Als de wet wordt ingevoerd, kunnen 2 tot 3 miljoen Russen het ouderlijk recht op hun kinderen verliezen.

Zaterdag was er verwarring over wat het wetsvoorstel inhield. Eerder werd gemeld dat het Russische homostellen zou verbieden kinderen te adopteren.

  1. Nederlandse soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederland­se soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederlandse helikopters hebben vandaag noodgoederen geleverd aan het door orkaan Dorian getroffen eiland Abaco in de Bahama's. Het gaat onder meer om duizend liter water, rijst, shampoo, zeep en andere noodgoederen. Ook wisten ze net op tijd een hoogzwangere vrouw te evacueren. Sinds woensdag zijn de Nederlandse druk bezig met het opruimen van de ravage en het ondersteunen van slachtoffers en hulporganisaties.