Volledig scherm
De diefstal is een zware klap. © Frank Eeckhout

Ouders radeloos; onbekenden stelen zerk van kindergrafje

In het Belgische Oordegem is deze week de zerk van een kindergraf gestolen. Weer een zware klap voor moeder Wendy Geldof (33) en vader Jeremy Vermeersen (35). ,,Eerst ons kindje moeten afgeven en nu dit. We begrijpen niet dat iemand ons zoiets kan aandoen.”

Met zijn blote handen legde papa de vader op 19 juni van dit jaar het kistje van zijn doodgeboren zoontje Jordy in de aarde van het kerkhof van Oordegem. ,,Ik wou dat doen, want voor ons was en is hij ons kindje”, vertelt hij. Speciaal voor zijn zoontje, dat in de vierde maand van de zwangerschap overleed en doodgeboren werd, tekende hij ook een grafsteen met een hartje. 

,,Een steenkapper maakte dat exact zoals we het wilden en we kregen op het kerkhof heel wat complimenten omdat de grafsteen zo mooi was”, vult de moeder van Jordy aan. Het paar heeft nog twee kinderen, de 9-jarige Mieke en Kiano van 10.

Onbegrijpelijk

Volledig scherm
© Frank Eeckhout

Het gezin zat nog volop in het verwerkingsproces van het overlijden, toen de grafmaker van het dichtbijgelegen kerkhof gisteren aanbelde. Die man had net ontdekt dat de grafsteen verdwenen was en was heel erg onder de indruk. ,,Onbegrijpelijk dat onze grafsteen na amper vier maanden gestolen werd. We begrijpen niet dat iemand tot zoiets in staat is.”

De politie is inmiddels een onderzoek gestart wegens grafschennis.

  1. Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgangers voor oorlogsmisdrijf

    Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgan­gers voor oorlogsmis­drijf

    De 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank in Den Haag acht vandaag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016. De twee waren al in Turkije veroordeeld tot zes jaar cel voor terrorisme maar konden vorig jaar naar Nederland komen, waar ze meteen werden opgepakt.