Volledig scherm
Heraklion © thinkstock

Ouders ten einde raad: nog een zoon vast voor moord

De ouders van de Nederlander (20) die vastzit op Kreta voor poging tot moord op een Russische jongen zitten helemaal stuk. Ze zijn geestelijk kapot. Want ook een andere zoon zit in de gevangenis. Die zit in Amerika een lange straf uit voor medeplichtigheid aan moord op een politieagent, meldt het AD.

'Ik heb iets heel ergs gedaan papa,' stamelt Cirino S. (20) woensdagavond laat tussen zijn tranen door in een ultrakort telefoongesprek met zijn ouders. Ze verkeren op dat moment in shock. Enkele uren eerder hebben Willem en Alexandra via het televisienieuws vernomen dat hun zoon vastzit voor het neersteken van een Russisch jongetje (11). Hij logeerde in het hotel in Heraklion waar Cirino sinds vrijdag werkte als animator.

Zwakbegaafd
Kans om hun zoon te vragen hoe het met hem gaat, krijgen de ouders niet. 'Cirino kon alleen nog zeggen dat de politie hem had geslagen en dat hij van alles had moeten ondertekenen. Daarna werd de verbinding verbroken,' zegt vader Willem. Zijn vrouw en hij maken zich grote zorgen over hun kind. Want die is zwakbegaafd, zegt moeder Alexandra. Haar man en zij lieten hun zoon begin mei achter op Kreta na een welverdiende vakantie met drie van hun kinderen. Het gezin verbleef in hetzelfde hotel als waar zich dinsdag het steekdrama voltrok.

Het drama is als een bom ingeslagen bij de ouders van Cirino. Alexandra: 'Hij heeft alles en het is ons een raadsel wat hij met de spullen van die jongen moest. Als het allemaal zo is gegaan, dan moet er iets bij hem geknapt zijn. Hij lijkt stoer, maar is een lieve jongen.'

Het nieuws over de arrestatie van hun zoon bezorgde het ouderpaar een déjà-vu. In mei 2007 werd hun toen 23-jarige zoon Lorenzo in de Amerikaanse staat Pennsylvania gearresteerd voor betrokkenheid bij de moord op een politieagent. De Opheusdenaar, die in de VS een nieuw leven was begonnen, bekende schuld en werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 tot 60 jaar.

Lees meer in het AD van vandaag.