Volledig scherm
Het uitgebrande huis. © AP

Ouders verliezen zeven kinderen bij grote huisbrand

Bij een huisbrand in de Canadese stad Halifax zijn zeven kinderen van hetzelfde gezin omgekomen. Het gaat om een Syrisch gezin, dat twee jaar geleden naar Canada gevlucht was. Beide ouders liggen in het ziekenhuis. De vader verkeert nog in levensgevaar.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog onduidelijk. Een buurvrouw zei dat ze eerst een luide knal hoorde, en daarna een schreeuwende vrouw. De moeder trof ze even later buiten aan. ,,De moeder zat in het gras. Biddend, denk ik. Ze zei dat haar kinderen nog binnen waren. Ik denk dat de vader terug naar binnen is gegaan, want hij was erg verbrand.’’

Omwonenden die aan kwamen rennen, konden niet meer helpen. ,,Binnen 30 seconden zagen we hoe een ogenschijnlijk kleine brand het hele huis verzwolg’’, vertelde Rich Farrell.

Raqqa

De kinderen waren tussen de drie maanden en 14 jaar oud. ,,Ze kwamen uit Raqqa, een van de regio’s die het zwaarst is getroffen door de oorlog in Syrië’’, vertelde imam Abdallah Yousri. ,,Ze zijn van daar gevlucht om hier te verbranden. Ongelooflijk.’’

Volledig scherm
© AP
  1. Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron hebben tijdens een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Poetin aangedrongen op een ontmoeting met hem en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de ,,catastrofale humanitaire toestand’’ in de Syrische provincie Idlib. Inzet van de top is een politieke oplossing voor het conflict. Dat heeft Merkels woordvoerder donderdag laten weten.