Dexter Kruger overtrof maandag de leeftijd van de tot dan toe oudste man van Australië, die 111 jaar en 123 dagen oud werd.
Volledig scherm
Dexter Kruger overtrof maandag de leeftijd van de tot dan toe oudste man van Australië, die 111 jaar en 123 dagen oud werd. © AP

Oudste Australiër ooit (111) verklapt geheim van zijn hoge leeftijd: een delicatesse van pluimvee

De oudste man ooit in Australië heeft zijn uitzonderlijk hoge leeftijd van 111 jaar mede te danken aan het wekelijks eten van kippenhersenen. Dat vertelde de gepensioneerde veeboer althans maandag in een interview met de Australische nieuwszender ABC. ,,Het is slechts één klein hapje maar o zo heerlijk’’, zei Dexter Kruger vanuit een verpleeghuis in de deelstaat Queensland.

7 reacties

 • van Bergen

  1 maand geleden
  U gaat dood aan het eerste orgaan in uw lichaam waarvan de cellen zich niet meer verder vernieuwen, zoals ze dat uw leven lang gedaan hebben . .
 • Erik W S Westhof

  1 maand geleden
  nou lekker maar je moet er wel een paar hebben anders ben je zo uitgegeten
 • Bert Strijker

  1 maand geleden
  Ik heb ook een geweldig geheugen. Ik kan mij niet herinneren dat ik iets vergeten ben.
 • Ronald Bosch

  1 maand geleden
  @M.M.M. Veen: Hoewel 'zult' hersenen betekent, zit er in zure zult tegenwoordig geen hersenen meer. Wel de rest van het kopvlees zonder de ogen en de tong.
 • gert meijboom

  1 maand geleden
  Hij heeft een geweldig geheugen; dat zal best, er zijn er alleen niet zoveel die dat kunnen controleren. Ik hoop dat hij het naar zijn zin heeft.