Volledig scherm
Stadion An der alten Försterei, vanmiddag. © BSR Agency

Overleden fans maken Bundesligadebuut Union Berlin toch een beetje mee

Fans van de Duitse voetbalclub Union Berlin hebben er met een originele actie voor gezorgd dat overleden fans tóch bij het debuut van hun club in de hoogste Duitse voetbalklasse aanwezig waren. Supporters namen grote foto's van hun voormalige medesupporters mee het stadion in. ‘Endlich dabei’, was het motto van het eerbetoon.

De supporters van de cultclub uit het voormalige Oost-Berlijn hebben decennialang gesnakt naar promotie van hun club naar de Bundesliga. Vorig seizoen werd dat na 53 jaar eindelijk bewerkstelligd, en vanmiddag was de eerste wedstrijd, tegen het gehate RB Leipzig. Een aantal supporters konden die Bundesligadroom niet meer meemaken.

Supporters die iemand misten, konden voor de wedstrijd een foto uploaden op de website van de supportersvereniging. Die foto's werden in zwartwit op grote banners afgedrukt.  Zodoende werden er bij aanvang van de wedstrijd liefst 450 grote portretfoto's in de lucht gehouden in stadion An der alten Försterei in de wijk Köpenick.

,,Dit betekent alles voor onze hele familie”, zei een vrouw die een foto van haar overleden man opstuurde tegen de lokale zender RBB. Voor het resultaat hielp de symbolische aanwezigheid van de overleden fans van Eisern Union niet: de wedstrijd ging met 0-4 verloren.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.