Paarden zoeken toevlucht op veranda wegens overstromingen

VideoTexas wordt momenteel geteisterd door zware overstromingen. Voor een tiental paarden zat er niets anders op dan naar de veranda van een woning te vluchten.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AP

Het dorpje Simonton in het zuidoosten van Texas heeft hevig te lijden van de extreem zware wateroverlast sinds de Brazos-rivier door de hevige regenval buiten haar oevers is getreden.

Op videobeelden is te zien hoe een tiental paarden er hun toevlucht hebben gezocht tot de enige droge plek in de wijde omtrek: de veranda van een grote woning die een eilandje vormt te midden van de overstromingen.

Evacuatie
De inwoners van Simonton en het nabijgelegen Rosenberg worden verplicht geëvacueerd. De Brazos heeft immers een recordhoogte bereikt en blijft verder stijgen. Er wordt gevreesd dat dit de ergste overstromingen zijn in meer dan 100 jaar. Al minstens zes mensen kwamen om het leven. Volgens de lokale hulpdiensten moesten de afgelopen 24 uur al tientallen mensen gered worden uit auto's en woningen.

In Simonton worden veiligheidsagenten ingezet om plunderingen te voorkomen. In de regio van Houston heeft het Rode Kruis opvangcentra voor mensen die gedwongen hun huis uit moeten.

Ook verscheidene andere rivieren in het oosten en zuidoosten van Texas hebben voor ernstige overstromingen gezorgd. Voor de komende dagen wordt nog meer regen voorspeld.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.