Volledig scherm
© Thinkstock

Pakje sigaretten binnenkort 62 euro in Nieuw-Zeeland?

Een rookvrij land tegen 2025, dat is het ambitieuze plan van de Nieuw-Zeelandse regering. Om dat doel te bereiken, wil het ministerie van Gezondheid wel heel erg ver gaan. Het speelt momenteel met de gedachte om de prijs van een pakje sigaretten tegen 2020 drastisch te verhogen tot 100 Nieuw-Zeelandse dollar (circa 62 euro).

Of dat ook haalbaar is, moet nog blijken. Volgens regeringsbronnen zal het zover waarschijnlijk niet komen. Realistischer is een prijsstijging tot 60 dollar, nog altijd 37 euro, tegen 2025. Al is de angst groot, dat na de prijsstijging, de Nieuw-Zeelanders zich massaal tot de zwarte markt zullen wenden.

  1. Verdachte pedofiel ontloopt jarenlang politie dankzij zelfgebouwde bunker in bos

    Verdachte pedofiel ontloopt jarenlang politie dankzij zelfgebouw­de bunker in bos

    Het zag er niet goed uit voor de Amerikaan Jeremiah Button (44) toen hij in 2016 voor de rechter moest verschijnen op beschuldiging van het aanranden van een minderjarig meisje, het bezit van kinderporno en incest. Hij was al eens eerder veroordeeld voor gelijksoortige feiten en wilde niet terug naar de gevangenis. Hij bedacht een ingenieus plan om uit de handen van justitie te blijven. Dat werkte, tot vorige week. Toen ontdekte een jager zijn zelfgebouwde bunker in de bossen van Wisconsin.