Volledig scherm
© thinkstock

Panter doodt poetsvrouw in Russische dierentuin

In een Russische zoo heeft een panter een poetsvrouw aangevallen en verscheurd. De deur van de kooi stond per vergissing open. Een bezoekende klas schoolkinderen werd met het bloedbad in het dierenpark van de stad Novosibirsk geconfronteerd. Dat meldt de Russische krant Komsomolskaja Pravda.

De 48-jarige poetsvrouw had het terrein van de panter betreden in de veronderstelling dat het roofdier met zijn nakomelingen in een nabijgelegen kooi was opgesloten.

De autoriteiten van de 3.000 kilometer ten oosten van Moskou gelegen stad onderzoekt nu wie de kooi heeft laten openstaan. 'De schuldige riskeert vier jaar cel', zei justitiewoordvoerder Joeri Loesjtsjenkov.

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.