Passagiers bevrijd uit wagons na treinbotsing Oostenrijk

VideoIn Oostenrijk zijn deze avond twee passagierstreinen op elkaar gebotst bij de plaats Kritzendorf, even ten noorden van Wenen. Het gaat om twee sneltreinen die deels ontspoorden. Drie tot vier wagons zouden omgeslagen zijn, daarbij zijn korte tijd passagiers vast komen te zitten.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt met onder andere dertig ziekenauto's. Er zouden zo'n 20 mensen gewond zijn geraakt, van wie twee ernstig.

Volledig scherm
De omgeslagen wagons. © ANP

Vast

In de treinen zaten bij elkaar ongeveer 150 mensen. Rond half acht vanavond waren alle personen die vast waren komen te zitten bevrijd door de brandweer. De meeste gewonden hadden hoofdletsel opgelopen, maar er heeft niemand bekneld gezeten.

De treinen reden op het moment van het ongeval met geringe snelheid beide richting Wenen. De treinen kwamen door onbekende oorzaak op hetzelfde spoor terecht waarna de voertuigen botsten. Voorlopig gaat men uit van een menselijke fout, maar verder onderzoek moet daar nog uitsluitsel over geven.

 1. Overwinning voor ouders doodgereden tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Overwin­ning voor ouders doodgere­den tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

  Britse agenten gaan in de Verenigde Staten de vrouw van een Amerikaanse diplomaat verhoren die in het Verenigd Koninkrijk betrokken was bij een dodelijk ongeluk. Dat meldt Sky News op basis van een ingewijde. De vrouw geniet diplomatieke onschendbaarheid en verliet na het ongeluk Groot-Brittannië. ,,We rusten niet voordat we gerechtigheid voor Harry hebben”, laat een woordvoerder van de familie vandaag weten.
 2. Verdachte Pokémon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superextreem doen, tot ze zou sterven’
  PREMIUM

  Verdachte Poké­mon-moord over dodelijke wurgseks: ‘Ik wilde het superex­treem doen, tot ze zou sterven’

  Het scheelde heel weinig of de verdachte van de geruchtmakende Pokémonmoord in Antwerpen had twee jaar geleden nog meer slachtoffers gemaakt. Vlak na het moment dat hij de put met het lichaam van zijn eerste slachtoffer dicht had gegooid, was de seksueel geobsedeerde Jonny Van Den B. al weer aan het chatten met een ander meisje dat ‘naar zijn Pokémon moest komen kijken’. Ook voor dodelijke ‘wurgseks‘? ,,Daar kan ik geen uitspraken over doen”, zei de verdachte gisteren ontwijkend.